Държавата в игра на пинг-понг с Георгиус Георгиу

Държавата в игра на пинг-понг с Георгиус Георгиу

Институциите в държавата продължават да си играят на пинг-понг и никоя не иска да обяви кой е реален собственик на концесионера на Банско „Юлен“.

Министърът на околната среда и водите Нено Димов коментира пред БиТиВи днес, че Българската народна банка е отговорила на негово запитване, че не е в нейните правомощия да отговори.

Димов повтори, че държавата знае кой е реалният собственик, но работа на министерството на околната среда е само да контролира изпълнението на концесионния договор.

Той каза, че очаква резултата от разследването на прокуратурата, която започна да проверява собствеността в дружеството след сигнал от партия „Зелените“. „Каквито предписания даде (прокуратурата), ще се изпълнят“, каза министърът.

Според Димов протестите срещу промяната в плана за управление на национален парк „Пирин“ показвали „неомарксистки поглед към развитието“, докато правителството прилагало консервативния подход, а именно – да се съобразява с мнението на местната общност. Даде пример за такъв подход в Трън, където местната общност се обяви на референдум срещу златодобива, и в Генерал Тошева, където каза „да“ на добива на природен газ.

Министърът повтори тезата си, че протестите са част от политическа кампания и прогнозира, че те ще продължат до изборите догодина.

Категории Акцент, ПариЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

1 коментар към “Държавата в игра на пинг-понг с Георгиус Георгиу”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *