„Юлен“: Георгиус ни е само номинален собственик. Реалният е друг

„Юлен“: Георгиус ни е само номинален собственик. Реалният е друг

 

„Това лице, което цитирате (Георгису Георгиу – бел. ред.) реално погледнато е номиналният директор и собственик. Номиналния директор и собственик не държи за себе си (правата), а за трето лице . Всички български институции, които по закон трябва да знаят тази информация я знаят. Те знаят кой е действителния собственик. Това е декларирано, но аз не мога да разкривам тайна в ефир“.

Това каза пред Нова ТВ адвокатът на концесионера на Банско „Юлен“ Петър Петров. Според дружеството това, че собствеността на компанията е неясна е невярно.

„WWF и Coca cola също са регистрирани в офшорни зони“, добави меркетинговият директор на „Юлен“ Иван Обрейков. От концесионера отрекоха да са виновни за презастрояването на Банско.

„Банксо е град и всеки, който има желание може да строи“, добави Обрейков. По думите му сега 8-9 хил. човека карат ски, прекарват си чудесно, но не се интересуват какво се случва на жълтите павета.

„Целта на нашата фирма е да вложим доста пари само и само да облекчим хората, които идват в страната и в Банско зада могат срещу парите, които плащат да си почиват целесъобразно. А не да чакат час и половина на опашка“, добави Обрейков.

От компанията отрекоха да са монополист. „Не сме монопол на Боровец на Пампорово, на Добринище. Имаме си концесия за Банско като плащаме и концесионна такса. Тя е съобразно приходите, които се извършват след всеки сезон“, коментира Петров

По думите му „Юлен“ е вложил около 76 млн. лв. в изграждане на спортна инфраструктура. Освен тази инвестиции той държи и концесионно възнаграждение, което по думите му се определя по сложна формула.

Според адвокат Петров е чисто съвпадение на два процеса разрешението за строителство в НП „Пирин“, което Министерски съвет даде и започналата от община Банско процедура по урбанизация на 8 квартала. „Общината от години се опитва да въведе ред в града и да го регулира. Ние сме изключително несъгласни с големия строителен бум, но никой не може да спре собственикът да си строи върху имота. Застрои се се голяма част от яката около планината. Сега общината се опитва да урегулира тези части от града и да прокара улици“, обясни Петров.

Според него в Банско има 8 нови квартала. Тези нови квартали са построени в последните 10 години. Там строителството е правено ПУП по ПУП. „Няма улична мрежа, няма инфраструктура. Вие влизате в един лабиринт от сгради. Това, което прави общината в момента е тези квартали да бъдат регулирани. Да се направи едно голямо околовръстно шосе“, добави той.

 

Категории Акцент, ПариЕтикети , , ,

Автор: Мирослав Иванов

Мирослав Иванов се занимава с финансова журналистика повече от 10 години - по-голямата част от тях в печатни медии. Работил е за водещи икономически всекидневници в България, като „Пари“, а след придобиването му от Икономедиа и за наследника му „Капитал daily”. Има опит и от онлайн медии, включително и от поддържания от него блог. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *