Борисов: ГЕРБ няма да прави кабинет

Борисов: ГЕРБ няма да прави кабинет

Премиерът бе категоричен, че няма да подкрепят смесена изборна система

„ГЕРБ категорично няма да съставя кабинет с мандата на Реформаторския блок. Ние не веднъж сме казвали, че ГЕРБ съставя правителство в неговия мандат. Смитам за нормално всеки лидер на партия да поеме премиерския пост, за да носи политическата отговорност.“

Това каза пред Дарик радио премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Ако ще се подвеждаме по интерпретациите и лъжите на разни новоизлюпени политици, аз не бих искал да влизам в този разговор“, уточни той.

„Лидери на политически партии трябва да поемат политическа отговорност и да поемат мандат. Кое ви кара да мислите, че бих могъл да съм премиер извън мандата на ГЕРБ“, попита той.

Политическите лидери са тези, които носят политическата отговорност, повтори Борисов. Тези, които имат претенцията, че могат, да си излъчат премиер. Единственото, което сме казали е, че ако се направи правителство сега с мандата на Реформаторския блок, подкрепен от Патриотичния фронт – ако си направят правителство, ние сме длъжни да ги подкрепим.

Това означава, че премиерът трябва да е техен, министрите трябва да са техни, отговорността трябва да е тяхна, каза Борисов. „Категорично не“, заяви Борисов в отговор на въпрос ще подкрепи ли изборната система да бъде смесена.

 

 

Категории Акцент

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *