Повишена терористична заплаха за британските летища и АЕЦ

Повишена терористична заплаха за британските летища и АЕЦ

 

Британските летища и атомни електроцентрали получиха нареждане да затегнат мерките за защита срещу терористични нападения поради нараснали заплахи срещу електронните системи за сигурност, съобщи днес в. „Телеграф“.
Разузнавателните служби смятат, че „Ислямска държава“ и други терористични групи са разработили начини за поставяне на експлозиви в лаптопи и мобилни телефони, така че да не могат да бъдат открити при проверките за сигурност на летищата, посочва вестникът.
Съществуват също опасения, че хакери са се опитвали да преодолеят мерките за сигурност на АЕЦ. Правителствени служители предупредиха, че терористи, чуждестранни шпиони и хакери активисти се опитват да експлоатират уязвимостта на интернет защитата на ядрената промишленост, пише „Телеграф“.

     На 22 март 52-годишният терорист Халид Масуд извърши терористичен акт в центъра на Лондон, като прегази на висока скорост 50 души на Уестминстърския мост. От получените травми починаха трима души. След като остави автомобила, той уби полицай пред парламента, след което бе ликвидиран.

БТА

Категории ОбществоЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *