Цветанов: ГЕРБ не смятат, че министрите носят вина за катастрофата край Своге

Цветанов: ГЕРБ не смятат, че министрите носят вина за катастрофата край Своге

Партията на Валери Симеонов ще решава днес дали въобще да остане в коалицията

 

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви днес, че управляващите не смятат, че министрите, подали оставка заради катастрофата край Своге, при която загинаха 17 души, имат пряка вина. За разлика от БСП ГЕРБ поемат политическата отговорност, когато се създаде усещане, че нещо не е наред.

„При управлението в момента отговорността се носи от ГЕРБ и „Обединените патриоти“. Сами разбирате, че ние по никакъв начин не казваме, че тези министри носят пряката вина. Но когато си в политиката и си на високите позиции в изпълнителната власт, трябва и ти да можеш да понесеш политическа отговорност. И същевременно да продължат институциите да работят и да осъществим всичко, което е записано в програмата“, обяви Цветанов във Варна.

На извънредно заседание на правителството в петък премиерът Бойко Борисов е разпоредил министрите Ивайло Московски, Николай Нанков и Валентин Радев да напуснат. В изявленията си пред медиите строителният и вътрешният министър обясниха, че нямат написани мотиви за оставките си и не е нужно. Самият Борисов още не е говорил по темата.

Оставките на министрите предизвикаха разделение в „Обединените патриоти“. Партията на Валери Симеонов ще решава днес дали въобще да остане в коалицията. По думите му трябва да си „идиот, за да смяташ, че с подаването на оставки се решава проблемът“.

От думите на Цветанов днес се разбра, че ще има среща на коалиционните партньори в началото на седмицата, за да се обсъжда темата с оставките на министрите и бъдещите им наследници.

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio