ГЕРБ + „Трейс“ = Любов

ГЕРБ + „Трейс“ = Любов

Годината е 2011 г. На власт е първото правителство на ГЕРБ и Бойко Борисов. Световната финансова криза отшумява, но в България икономиката все още е в стагнация.

Появяват се първите наченки на фетишизъм към „европейските пари“. В България се строи. Мащабно се строи. Магистрали. Лотове. Метро. Строи се нов живот. По-хубав.

В този бъдещ в миналото приказен град премиерът Бойко Борисов се озовава на церемонията на един от големите пътни строители „Трейс“. По това време „Трейс“ започва да се превръща в любимец на ГЕРБ. Компанията печели търг за изграждане на част от магистрала „Тракия“. Печели търгове за ремонт, рехабилитация, пътно почистване, строеж на метро и т.н.

Историята е дълга. И по това време едва започва. Но ето и как всъщност започва.

„Трябва да сме по-добри, да работим много и рано или късно всеки труд се възнаграждава, особено ако е с Божията помощ”, казва премиерът Бойко Борисов на официалното откриване на новия главен офис на компанията „Трейс Груп Холд” в София.  „Толкова много нови обекти сме захванали, че със сигурност на някои от тях трябва да си помогнете, за да влизате в срокове. Това е рядък шанс – някой да ти дава 80% от парите, а ти да приготвиш само 20% от тях и след това да имаш прекрасна, съвременна инфраструктура като европейска държава! Надявам се всички ние с общи усилия да направим така, че това да стане факт, трябва да се усвояват още по-добре парите от еврофондовете”, отбелязва премиерът Бойко Борисов.

Но премиерът не е единственият във властта, който е неописуемо привличан от „Трейс“.

На откриването на офиса на компанията е прочетен поздравителен адрес и от министъра на културата Вежди Рашидов. Любопитно е, че идеята за построяването на сградата тръгва от скулптура на министъра на културата Вежди Рашидов, пише в. „Строител“.
„Той е близък мой приятел. Преди няколко години си говорехме за житейския път на всеки един от нас. Тогава ни хрумна идеята да направим такава скулптура, която да символизира мъдростта и съвършенството, към които всички да се стремим. Нямаше обаче къде да сложим скулптурата. Един ден Рашидов ме покани да видя неговото творение. Хареса ми и вече можеше да започнем да строим новата сграда. Купихме мястото и започнахме строителството”, разказва инж. Михайлов.

Премиерът Бойко Борисов подарява на строителите икона на св. Димитър и им пожелава да продължават да градят новото лице на България. „Радвам се, че тук виждам конкуренцията, или по-скоро партньорите на „Трейс”. Големите български фирми трябва да се уважават и да си партнират. Толкова много обекти сме захванали, че със сигурност на някои от тях строителите трябва да си помогнат, за да се спазят сроковете”, казва Борисов.
Министърът на културата и автор на скулптурата в новия дом на „Трейс” Вежди Рашидов изпраща специално поздравление. В него се казва: „Вярвам в съзидателната енергия на хората, които строят пътища. Пътят е живот. Продължавайте да отваряте нови хоризонти и да доказвате, че когато бизнесът и културата вървят ръка за ръка, от това печелят
всички”.

Категории Коментар, МненияЕтикети , , ,

Автор: Мирослав Иванов

Мирослав Иванов се занимава с финансова журналистика повече от 10 години - по-голямата част от тях в печатни медии. Работил е за водещи икономически всекидневници в България, като „Пари“, а след придобиването му от Икономедиа и за наследника му „Капитал daily”. Има опит и от онлайн медии, включително и от поддържания от него блог.