Още 28 млн. лв. за НДК и Председателството. Къде отиват парите?

Още 28 млн. лв. за НДК и Председателството. Къде отиват парите?

Правителството ще отпусне нови 28 млн. лв. на Националния дворец на културата (НДК) във връзка с председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. Със средствата ще се увеличи капиталът на „Национален дворец на културата – Конгресен център София“ ЕАД.

Предвижда се плащанията да се извършват на три етапа – 40% до края на второто тримесечие на 2017 г. други 30% до края на третото тримесечие и 30% до края на четвъртото тримесечие на 2017 г. Осигуряването на необходимите средства по бюджета на министерството е за сметка на централния бюджет.

Къде отиват парите?

До 12 000 000 лв. с ДДС са предвидени за провеждането на обществена поръчка за „избор на изпълнител за Единна хомогенна глобална система за сигурност.“

До 7 000 000 лв. с ДДС са за обезпечаване на цялата стойност на вече сключените договори, тъй като предходното увеличаване на капитала на НДК със 17 000 00 лв., направено през 2016 г., е недостатъчно за покриване на плащанията по тях.

Неизвестно каква част от средства ще отидат за изплащане на до 50% от стойността на сключения договор между изпълнителния директор на НДК и „Галчев инженеринг“ ЕООД с предмет: „Проектиране, преустройство и адаптация на основната сграда на НДК за нуждите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г.” за обезпечаване изменението на основния договор.

Неясно колко средства ще бъдат използвани и за изплащане на до 50% от стойността на сключения договор между изпълнителния директор на НДК и „Динакорд – България“ ЕООД с предмет: „Доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на конгресно-конферентна техника“ за обезпечаване изменението на основния договор.

Категории Акцент, Общество, ПариЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *