Президентът връчи мандат за правителство на Борисов

Президентът връчи мандат за правителство на Борисов

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прие мандата за съставяне на правителство, връчен му от президента Румен Радев, предаде БГНЕС.

Преди това в президентството влязоха Бойко Борисов, придружаван от председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

В началото президентът поздрави Борисов и Цветанов за подписаното минути по-рано коалиционно споразумение с Обединени патриоти.

Цветанов връчи на държавния глава папката с предложението за съставяне на правителство, оглавено от премиер Бойко Борисов, след което Румен Радев възложи съставянето на правителство на Борисов.

„Надявам се с вашите коалиционни партньори да излъчите убедителни кандидатури. Вярвам, че ще отговорите на най-насъщните очаквания на българите. Желая ви успех“, добави още Радев.

Преди връчването на мандата президентът Румен Радев проведе серия от политически консултации с парламентарно представените формации Воля, ДПС, Обединени патриоти, БСП и ГЕРБ.

Радев заяви, че новото правителство ще може да разчита на подкрепата му за реализацията на всички конструктивни идеи и предложения.

 

Категории Общество, ПолитикаЕтикети , , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *