Иван Гешев: Никой не може да казва на прокуратурата какво да прави

Иван Гешев: Никой не може да казва на прокуратурата какво да прави

Главният прокурор размаха пръст на политици и бизнесмени да не му дават акъл

 

Главният прокурор Иван Гешев се възмути от опитите на политици и бизнесмени да му казват какво да прави.

„Миналата седмица всички дават акъл на прокуратурата. Президентът Радев накъде да гледа прокуратурата, премиерът Борисов кой да бъде размазан, бизнесменчета и социално слаби консултанти като Домусчиев и Ковачки и те дават акъл. Каракачанов и Нинова също се упражняват с прокуратурата. Вместо да си правят вятър на устата, да си свършат работата, за която са избрани“, заяви Гешев от Чирпанско, където се провежда поредната акция срещу битовата престъпност, цитиран от БГНЕС.

Гешев за пръв път се обръща публично по този начин към премиера. Той визира коментара на Бойко Борисов от миналата седмица, че се е разбрал с главния прокурор „да се размаже всичко живо“, което „цапа въздух, земя, вода“.

„Няма да допуснем прокуратурата да бъде замесвана в дребни игрички. Никой не може да казва на прокуратурата какво да прави и какво да не прави“, подчерта Гешев.

„Ние знаем какво трябва да свършим, българските граждани очакват да осигурим ред и спокойствие. Прокуратурата е наясно със себе си, знае срещу какво се изправя. Прокуратурата много добре знае какво ще свърши и какво очакват българските граждани. Нямаме нужди да бъдем съветвани и да ни замесват в дребни политически игрички“, наблегна ръководителят на държавното обвинение. Той уточни, че за прокуратурата е важно да има наказателна отговорност. „Ние имаме намерение да го изправим пред българския съд, както са изправени Миньо Стайков, Баневи, Арабаджиеви“, заяви Гешев.

По отношение на Васил Божков Гешев каза, че нямат официална информация дали шефът на Нове холдинг е освободен от ареста. „Ние ще искаме екстрадицията, да се върне в България, за да бъде съден тук. Има нови обвинения и за криене на културно-исторически ценности“, напомни Иван Гешев.

Гешев съобщи, че искането до Обединените арабски емирства за екстрадицията на Васил Божков е изпратено в електронен вариант още в събота, а днес ще бъде изпратен и хартиен вариант.

 

Категории Акцент, ОбществоЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio