Парламентът гласува Емил Димитров да оглави МОСВ

Парламентът гласува Емил Димитров да оглави МОСВ

Публикувано на Категории Акцент, Обектив Сподели

Със 11 гласа „за“ и 96 „против“ парламентът гласува Емил Димитров да стане министър на околната среда и водите. Той заема мястото на Нено Димов, когото Народното събрание освободи след арестуването му по обвинения в умишлена безстопанственост, довела до водната криза в Перник.

Кандидатурата на Емил Димитров беше подкрепена от народни представители от ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и двама независими. Депутатите от БСП и ДПС, както и трима независими гласуваха против, а „Воля“ не участва в избора.

Заседанието премина с дълги дебати между представителите на различните парламентарни групи. ДПС нарекоха правителството „център за управление на кризи“, а от БСП се усъмниха в експертните качества на Ревизоро.

„Говорехте за експертиза – какъв да бъде: зоолог, геолог, хидролог. Добре, преценявате да бъде хидролог – назначаваме го, какво разбира от биоразнобразие – пак лошо. Извинявам се много, трябва да бъде администратор. Аз ще администрирам процеса в министерството, ще възлагам задачи и ще търся професионална отговорност. Няма да се притеснявам да разменям ресори. Надявам се да сложа правилните хора“, заяви новият екоминистър.

Той каза още, че ще започне подборно обследване на състоянието на язовирите.

Снимки: Сергей Антонов

 

 

 

 

Категории Акцент, Обектив