Борисов: Манолова се спазарява с цигани за гласове от името на Фандъкова

Борисов: Манолова се спазарява с цигани за гласове от името на Фандъкова

БСП подготвяли клипове как роми отиват под строй да гласуват за настоящия кмет

 

Снощи Манолова е била във Вулуяк, за да се спазарява с цигани да твърдят, че Фандъкова им е платила да гласуват за нея. Това обяви премиерът Бойко Борисов по бТВ. По думите му от екипа на Манолова купуват ромски гласове, за да злепоставят Фандъкова и ГЕРБ. От няколко дни ГЕРБ предупреждават, че им се готви нова Костинбродска афера.

По думите му около Манолова имало не екип, а „сбирток от физически нечистоплътни хора“, един от които, чието име започвало с буквата „Б“, искал от Борисов навремето в качеството му на кандидат за кмет на София, 3 милиона лева, за да му покажел как се правят избори. „Аз мога да се закълна в каквото искате. Той знае кой е“, отговори Борисов на въпроса кой е Б.

Той имал информация, че на втория тур на местните избори в София от БСП подготвяли следната афера: щели да снимат как групи роми отиват под строй да гласуват за настоящия кмет Йорданка Фандъкова (ГЕРБ-СДС). Клиповете с тези роми щели да се разпространяват цял ден в социалните мрежи, за да навредят на кандидата на ГЕРБ.

„Спазаряват се вече кои роми да излязат и да кажат, че ГЕРБ им е платил да гласуват за Фандъкова“, заяви премиерът и лидер на ГЕРБ и уточни, че имал информацията от човек от екипа на независимата, подкрепена от БСП Мая Манолова.

Борисов каза още, че и издирваните братя Галеви са помагали на Манолова да събира ромски гласове. „Братя Галеви са й помогнали много през ромските лидери. Няма ги, но това не значи, че от чужбина нямат влияние върху ромските босове. Това е направено контролирано“, разясни премиерът. Пламен Галев и Ангел Христов, по-известни като братя Галеви, са в неизвестност от 2012 година, когато срещу тях влезе в сила присъда за организиране и ръководене на престъпна група.

Резултатите в Ямбол и в Русе показват, че там, където проветрихме и нямахме достатъчно време, кандидатите ни не успяват. Но в Русе сме на балотаж и сме първа политическа сила. Не ми се иска да смятам, че това е дългата ръка на Цветанов, не му прави чест, ако е така, отговори на въпрос лидерът на ГЕРБ.

На 25 ноември имам среща с Тръмп, ще разбера какво е правил в САЩ, каза още Борисов. Той заяви, че Цветанов е обидил партията, и него самия с изказването си за смесените райони. В края на септември Цветанов публично прогнозира, че партията на Бойко Борисов ще загуби статута си на „единствена алтернатива в смесените региони“. Вината за това бившият №2 хвърли върху Изпълнителната комисия – оперативния ръководен орган на ГЕРБ. „Днес обаче политическото решение, което се взема от Изпълнителната комисия, е не навсякъде и не на всяка цена в тези места ГЕРБ да има представителство. Това води до леко отдръпване и демотивиране на достойните мюсюлмани и
българомохамедани, които припознаха ГЕРБ като единствената алтернатива. ГЕРБ ще направи отстъпление от смесените региони“, пророкува Цветанов.

Орлин Алексиев и Орлин Иванов са „орлетата“, предполагам, за които говори Мая Манолова. Но те не са мои, отдавна бях в общината. Сега ги няма, защото Фандъкова не ги харесва, коментира Борисов.

Не подкрепям протестите срещу избора на Гешев, аз не обичам протести, гледам да отстъпвам, да не изкарваме хората на улицата. Нямам проблем с този избор, защото с Христо Иванов като министър на правосъдието го направихме това – прокурорите да си избират главен прокурор, ние го направихме, каза още Борисов.

Той се обърна към „приятелите от десните партии – не се обръщайте срещу нас, ще ви потрябваме“, предупреди Бойко Борисов.

„Искам да предупредя, защото няма журналист, който да изкопчи от Манолова коя листа е подкрепила и кандидат ли е на БСП. Много ги бива в аферите. Какво са измислили сега за неделя и го правят цяла седмица: завличат прокуратурата, като носят сигнали за купуване на гласове. Няколко групи роми ще бъдат снимани как отиват под строй и гласуват за Фандъкова“, предупреди Борисов.

Преди два дни щабът на Манолова сезира главния прокурор Сотир Цацаров, че в ромските квартали на София се купуват гласове в полза на управляващата партия. Вчера Цацаров отговори, че трябва да се представят конкретни сигнали за това, не са достатъчни секционните протоколи.

„Какво ви вади очите тоя джип на 10 години, бе“, възмути се Борисов, попитан дали е взел в свои ръце предизборната кампания, след като обикаля из България, шофирайки джип и пуска клипове на живо във „Фейсбук“. „През кампанията бях на две-три места. И то кои места? „Хемус“ важна ли е? Хората чакат ли я? Важно ли е да знаят как се строи и, че се строи в срок“, попита Борисов. „Какво правих с Сливен – спортни зали, защото Станка Златева го заслужава. В Стара Загора, защото старозагорци искат зала, ще им я направим“, добави министър-председателят.

Лидерът на ГЕРБ отговори и на упрека на карикатуриста и един от създателите на вестника „Прас-прес“ Христо Комарницки, че не е спазил обещанието за намеса на държавата в разпространението на печатни медии. „Аз нямам неизпълнено обещание. Сега министерството на транспорта, което е принципал на „Български пощи“, надявам се, скоро – до дни, ще поеме цялото разпространение на всички печатни медии до сергиите, които са 6000. Дори съм възложил на финансовия министър да провери дали ако може и колко да дотираме това разпространение, за да е сигурно, че „Прас-прес“ и господин Комарницки ще може да отиде до най-отдалеченото село да покаже карикатурата с мен“, заяви Борисов.

По думите му от 360 карикатури на Комарницки той присъства в 350 и „нервите му са свикнали“ с този факт. „Радвам се, че съм разкрил още едно работно място“, каза Борисов.

 

Категории Акцент, ОбществоЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio