Борисов ще помоли ГЕРБ да се създаде парламентарна комисия за проверка на БНР

Борисов ще помоли ГЕРБ да се създаде парламентарна комисия за проверка на БНР

Премиерът ще настоява Сметната палата да провери управлението на националното радио досега

 

Премиерът Бойко Борисов ще помоли парламентарната група на ГЕРБ да подкрепи създаването на временна парламентарна комисия за проверка на случилото се в Българското национално радио. „Ще помоля като председател на партията нашата парламентарна група да се присъедини веднага към тази анкетна комисия, която искат колегите от БСП“, обяви той.

По негово настояване депутатите от управляващата партия ще поискат и парламентът да възложи на Сметната палата да направи одит на радиото и да се провери как са изразходвани средствата през годините.

„Ще искам пленарната зала да приеме решение Сметната палата като най-независим върховен орган да влезе и да провери цялото управление на БНР досега. Това ще предложа в момента“, допълни премиерът.

На въпрос на „Дневник“ дали ще изиска от прокуратурата да провери телефонните разговори на директорите на БНР, за да потърси данни за оказване на натиск, премиерът отговори: „Прокуратурата е независим орган, кой съм аз.“

Пред журналисти в кулоарите на парламента Борисов отбеляза още, че трябва да се изчакат резултатите от проверката на прокуратурата. На въпрос дали приема обвиненията, че се опитва да се измъкне от скандала, той заяви: „Какво да се измъквам, като нямам нищо общо с него. Аз този ръководител на радиото за радост никога не съм го чувал и говорил с него“.

Попитан дали ще се извини за репликата си, че в ръководството на БНР са „главанаци“, Борисов каза, че понякога използва по-остри думи, но това е било провокирано от истинското му възмущение от това, което е направено със свалянето от ефир на журналиста Силвия Великова. „И затова Сметната палата ще влезе и ще провери всичко, убеден съм, че и прокуратурата ще намери виновни“.

 

Категории Акцент, ОбществоЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio