Манолова призна като грешка подкрепата си за Пеевски, но не и Костинбродската афера

Манолова призна като грешка подкрепата си за Пеевски, но не и Костинбродската афера

Кандидатката за кмет заяви, че ако не стигне до балотаж, ще гласува за Борис Бонев или Борислав Игнатов

 

„Моето поведение по време на протестите срещу кабинета „Орешарски“ не е нещо, с което се гордея. Това е една от грешките в моята биография“, призна кандидатът за кмет на София Мая Манолова.

„Нека да е ясно, за да не остане недомлъвка. Тогава смятах, че почтеното поведение е да излезеш пред парламента, пред протестиращите и да чуеш какво мислят и да им кажеш какво мислиш. Смятам, че от позицията на времето гледам на своето поведение по друг начин“, допълни Манолова пред Нова телевизия. Тя отчита и като своя грешка подкрепата й за кандидатурата на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

Тя призна още, че е правила „много грешки“, но Костинбродската афера с изборните бюлетини не била една от тях. „Това е опит да бъде предотвратена една възможност за манипулация на изборите. Аз имах сигнал и го подадох. Ако вие или някой гражданин имате информация, че манипулирам изборите, моля да информира прокуратурата. Единственото, което беше нередно, е да се правят изявления в деня за размисъл. Аз такива изявления не съм правила“, добави Манолова.

Кандидатът за кмет на София съобщи, че е упражняван натиск върху хората, които са обявили подкрепата си за кандидатурата й. „Подложени са на огромен натиск от властта. Имаше уволнени хора. Медицинската сестра Мая Илиева беше уволнена заради това, че води протестите. Тя беше подложена на огромен натиск заради това, че влезе в инициативния ми комитет. Какво се случи с Армен Назарян. Той промени решението си, което аз уважавам, и оттегли решението си. Достатъчно хора около мен са притиснати и притеснени и заплашвани от властта”, даде пример Манолова.

„За предстоящите избори за столичен кмет ще имам много конкретна програма, която в момента се пише“, каза още тя.

Тя изтъкна и част от приоритетите, които ще залегнат в управленската й програма. „Моята амбиция е първо да спечеля изборите, а след това да покажа, че София може да се управлява в интерес на гражданите. Може да стане чист, зелен град, може да се управлява почтено, може да стане „умен град”. Амбицията ми е да покажем, че парите могат да се харчат ефективно, че може да има градина за всяко дете, че може междублоковите пространства да изглеждат по-добре, че може да има тротоари в града ни. Това е целта. Нямам намерение да правя проект или да се занимавам с партийна политика. Имам намерения в интерес на гражданите и с гражданите да управлявам града през следващите 4 години, ако ми бъде гласувано такова доверие. Истината е, че промяната тръгва от София“, каза Манолова.

Манолова коментира и напрежението, което се създаде между нея и столичния кмет Йорданка Фандъкова по повод на почистващите фирми в София. „Когато една кампания от опонента ми е изпълнена с внушения, с компромати, с кал, с помия – това показва страх и липса на аргументи. Не започнах аз агресивно кампанията”, посочи Мая Манолова.

Бих гласувала на втори тур, ако аз не стигна до балотаж, за Борис Бонев или архитект Борислав Игнатов – те са хората, които искат промяна и по-зелен град“, каза тя.

Ценна ми е подкрепата и на БСП, и ДБГ и на другите десни партии, на неправителствените организации, с които сме стояли зад каузи. Ценна ми е подкрепата на всеки столичанин, защото промяната в София е необходима. Аз мога да направя промяната в София.“ Според нея въпросът е дали София им харесва на софиянци.

 

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio