Цацаров разпореди проверка за спирането на БНР под ръководството на Гешев

Цацаров разпореди проверка за спирането на БНР под ръководството на Гешев

Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил спешна проверка за причините, поради които се е наложило спирането на програма „Хоризонт“ на БНР, съобщиха от прокуратурата. Тя ще трае три дни, възложена е на ДАНС, СЕМ и Комисията за регулиране на съобщенията и ще се ръководи пряко от  зам.-главния прокурор Иван Гешев.

Спирането на ефирното излъчване беше представено като профилактика със съобщение късно вечерта в четвъртък. Впоследствие се оказа, че е отстранена водещата на сутрешното предаване Силвия Великова, а никой от колегите й не желае да води вместо нея.

Прокуратурата се задейства след справка от ДАНС, според която спирането на „Хоризонт“ създава предпоставки за застрашаване на националната сигурност. Националното радио е стратегически обект за националната сигурност в случай на необходимост от предупреждаване на населението при бедствия, аварии и кризи, се посочва в съобщението от прокуратурата.

 

По думите на самата Силвия Великова в неформални разговори й било казано да спре да води, докато Гешев бъде избран за главен прокурор, понеже тя има критично отношение към него.

 

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети , , ,