Размирици в Омуртаг след катастрофа с пиян съветник на ДПС

Размирици в Омуртаг след катастрофа с пиян съветник на ДПС

 

Размирици избухнаха в Омуртаг, след като пиян общински съветник от ДПС причини катастрофа, но полицията опита да прикрие участието му в нея и да прехвърли цялата вина на пострадалия.

Късно снощи жителите на ромската махала излязоха на пътя София-Варна, запали гуми и го блокира за часове. Полицаи дойдоха от Търговище, за да разчистят блокадата на пътя. Протестите продължиха до 3 часа през нощта.

Катастрофата е станала на 15 август. При нея е загинал един младеж на 17 г., шофьорът на колата (18 г.) е в болница в тежко състояние, а трети младеж също е в болница с фрактура на крака.

Според официалното съобщение автомобилът на пострадалите, управляван от неправоспособен 18-годишен шофьор е навлязъл в насрещното платно и се е ударил в автомобил, управляван от 32-годишен правоспособен шофьор, чието име упорито не се съобщава.

Според местните роми, които са дошли първи на инцидента, „32-годишният правоспособен шофьор“ е общинският съветник от ДПС Халил Басриев и е бил мъртво пиян. Аз го вдигнах от земята, не можеше да си стои на краката и миришеше силно на алкохол, твърди един от ромите, който пръв се прителъл на помощ.

След преговори, продължили до 3 часа през нощта областният управител Митко Стайков обеща по-обстойна проверка на случая.

Организацията за бунта възникна под това видео, публикувано във Фейсбук. В постовете хората твърдят, че полицията не само крие съветника от ДПС, но и лъже, че шофьорът на колата, в която са пътували пострадалите, е бил неправоспособен.

Халил Юсуфов Басриев не само е общински съветник, но е и местен лидер на ДПС в Омуртаг. Той бе избран единодушно от делегатите на проведената на 7 февруари 2016 година Х редовна отчетно-изборна общинска конференция на ДПС – Омуртаг. Басриев е роден през 1986 година, семеен, от село Обител.

Девизът, от който ще се ръководи новият председател при бъдещата си работа е: „Ако не можеш да помогнеш, поне недей да пречиш“, пише в страницата на ДПС-Омуртаг.

 

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio