„Демократична България“ издигна архитект Борислав Игнатов за кмет на София

„Демократична България“ издигна архитект Борислав Игнатов за кмет на София

Методи Лалов е водач на общинската листа

Архитект Борислав Игнатов е кандидатът за кмет на София от „Демократична България“. Днес той бе представен от лидерите Христо Иванов, Атанас Атанасов и Борислав Сандов при езерото с лилиите в Борисовата градина.

Игнатов обясни, че мотивацията му да се кандидатира за кмет на София е започнала от работата му като председател на Камарата на архитектите в България и като активен гражданин. Живял и работил в Ню Йорк, Бостън и други места по света, той е видял „как с правилния екип и с правилната стратегия може да се допринесе за комфорта и щастливия живот на гражданите в тях“.

Той смята за огромна заблуда, че добрите практики не могат да бъдат приложени в България и че бюджетът на Столична община е достатъчен за много повече, отколкото се прави в момента.

Кандидатът на „Демократична България“ сподели, че мандатът е 4 години, но иска още в началото да се видят реалните промени. От обединението ще представят своята програма в 5 основни сектора, които ще бъдат обединени от общото мото „За оптимизация на управлението и дигитална трансформация на Столична община“.

От „Демократична България“ съобщиха, че скоро ще представят и листа за общински съветници, а за неин водач е поканен Методи Лалов.

Днес Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет не успя да събере кворум, за да се произнесе по молбата на бившия председател на Софийския районен съд Методи Лалов да бъде освободен като магистрат.

На извънредното заседание дойдоха само четирима от съдебните кадровици, а председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов насрочи следващо заседание за 30 август, съобщи БНР. Това е три дни преди датата, от която Лалов иска да бъде освободен – 2 септември.

Бившият председател на Софийския районен съд Методи Лалов обяви, че напуска съдебната система на 1 август и че не би изключил възможността да се кандидатира за кмет на София.

 

 

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio