Бизнесменът Саздов се отказа от делото срещу Елена Йончева

Бизнесменът Саздов се отказа от делото срещу Елена Йончева

 

Софийският градски съд прекрати гражданското дело за клевета, заведено от Иван Саздов срещу Елена Йончева поради неизпълнени от ищеца указания на съда да заплати в срок държавната такса от 40 000 лв., явяваща се 4 процента от стойността на иска, съобщава СГС.

След изтичане на законовия срок за обжалване определението за прекратяване на делото е влязло в сила.

Саздов заведе гражданско дело за непозволено увреждане в края на май с твърдението, че Йончева е увредила доброто му име като го е замесила в история със закупуване на къща в Барселона и офшорка.

Собственикът на тенис клуб „Банкя“ не е обжалвал определението за прекратяване и то вече е влязло в сила.

Саздов обяви, че ще съди Йончева в края на предизборната кампания за европарламента, защото се почувствал наклеветен от нейни изказвания на митинг в Хасково и в телевизионна изява. В тях Йончева, която след това беше избрана за евродепутат, заяви, че Саздов е купил къща в Барселона за премиера Бойко Борисов и че има офшорка – „Палмс Ентерпрайсиз“. От тази компания пък били преведени 1,7 млн. евро на друга фирма, която била на същия адрес, на който се намирала и въпросната къща в Барселона – ул. „Франциск Рибалта“ 8. Елена Йончева описа твърденията си и в сигнал, който тогава прати в прокуратурата.

Дело за клевета води и Йончева срещу Борисов. На втора инстанция тя го осъди да ѝ плати обезщетение от 5000 лева заради изказванията му по неин адрес отпреди две години, в които твърди, че правителството на ГЕРБ е било принудено да плаща милиони за интервютата ѝ. Решението на градския съд обаче не е окончателно и Борисов го обжалва пред Върховния касационен съд.

 

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio