Манолова: Властта продължава да лъже хората

Манолова: Властта продължава да лъже хората

„Като омбудсман имам ангажимента да защитавам гражданите и да бъда посредник между тях и властите. Когато едната страна я няма и няма с кого да преговарям, моята посредническа роля няма как да бъде свършена. Хората биват мачкани, уволнявани, властта продължава да ги лъже. Има опити да бъде блокирана моята дейност, да ми се пречи да си върша работата“.

Това заяви в ефира на БНТ омбудсманът Мая Манолова. По думите й цялата пропагандна машина на властта заедно с приближените до властта медии, разпространяват фалшиви новини по неин адрес и издават паника. „Някой е много притеснен дали аз няма да се кандидатирам за кмет“, каза още Манолова. Тя потвърди тезата си, че ако се кандидатира, това ще бъде не под нечий натиск, а в интерес на хората.

До 16 септември тя трябва да съобщи дали ще се кандидатира. От БСП засега има сигнали, че биха я подкрепили, но все още няма официална номинация.

 

За кризата с чумата по свинете Манолова заяви, че от Министерството на земеделието са проспали нахлуването на това опасно заболяване и сега се опитват да избягат от отговорност. Позицията на институциите, че опасността от чумата идва от нерегистрираните стопанства, е абсурдна, смята омбудсманът.

 

 

Категории АкцентЕтикети

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio