НАП не откри проблем с имотите на сина на зам.-главния прокурор Сарафов

НАП не откри проблем с имотите на сина на зам.-главния прокурор Сарафов

Проверката беше разпоредена от главния прокурор Сотир Цацаров в разгара на „Апартаментгейт“

 

Националната агенция за приходите (НАП) не е открила несъответствия между декларираните и получени доходи на сина на зам.-главния прокурор и шеф на Националната следствена служба Борислав Сарафов, съобщава „Лекс“.

От прокуратурата съобщиха, че вчера от НАП са изпратили резултатите от приключилата данъчна ревизия на 21-годишния Боби Сарафов, в които не са открити нарушения. Tя е обхванала последните четири години.

Проверката беше разпоредена от главния прокурор Сотир Цацаров в началото на април, когато в разгара на „Апартаментгейт“ беше изнесена информация, че в последните две години синът на Сарафов е купил апартамент, ателие и гараж в луксозния комплекс „Еделвайс“ в Бояна за 540 000 лева.

Още тогава Сарафов обяви, че ще предостави цялата изискана информация и каза, че всичките му доходи и имущество, както и тези на семейството му, са декларирани по надлежния ред.

Тогава бяха разпоредени данъчни проверки на всички замесени в скандала с имотите висши публични фигури, а от ВКП съобщиха днес, че все още не са постъпили резултати от НАП за останалите.

Съобщението за проверката на Сарафов идва ден, след като шефът на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев подаде оставка заради „Апартаментгейт“. През последните месеци той беше в отпуск и вчера каза, че се оттегля, след като проверката на НАП е показала, че и при него няма нарушения.

В понеделник прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет ще се събере извънредно, за да възстанови на работа в Специализираната прокуратура Георгиев.

Той не е бил прокурор от 2011 г., когато първо беше назначен за заместник-министър на правосъдието, а след това избран за шеф на комисията за конфискация на незаконното имущество. След това той оглави и новосъздадената КПКОНПИ.

Името на Георгиев беше замесено в скандала с апартаментите, след като излезе информация за негов тризонет в столичния кв. „Гео Милев“ с обширна тераса с барбекю и сауна, за която шефът на КПКОНПИ обясняваше, че е обща част, макар достъп до нея да има само той.

След като подаде оставка вчера, Георгиев обяви, че е станал жертва на противници на дейността на КПКОНПИ.

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio