Кметът на Кърджали: Право на Доган е да финансира ДПС

Кметът на Кърджали: Право на Доган е да финансира ДПС

Хасан Азис прогнозира, че почетният председател на партията ще се възползва от това право

 

„Право на почетния председател на ДПС Ахмед Доган е да финансира партията“. Това заяви пред bTV зам.-председателят на ДПС и кмет на Кърджали Хасан Азис. Той дори прогнозира, че Доган ще се възползва от това право.

„Нашата позиция по отношение на финансирането беше много категорична и ясна – партиите трябва да се финансират от държавата. Моето лично мнение по този въпрос е, че политическите партии пренасочиха финансирането си извън държавата, защото нямат партийно строителство и не се занимават всеки ден с тази дейност. Ние предложихме друга крайност, подкрепихме управляващото мнозинство, след като то отиде на този вариант“, каза в същото време Азис. И допълни, че има желаещи да финансират ДПС и политиката на партията.

Зам.-председателят на ДПС защити и позицията в подкрепа на машинното гласуване. „Някой може ли да определи цената на демокрацията! Говорим за това вотът на гражданите да бъде гарантиран… ДПС има най-голям процент гласували с машини на последните избори“, каза Азис и посочи примери със Сърница и една от секциите в Кърджали, но уточни, че това се дължи на добрата партийна работа.

Хасан Азис също така изрази готовност отново да се кандидатира за кмет на Кърджали, но допълни, че при всички случаи ще се съобрази с решението на централното ръководство на ДПС.

Снимка: бТВ

 

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio