Нинова подала оставка, за да не допусне външни лобита в БСП

Нинова подала оставка, за да не допусне външни лобита в БСП

 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отказа да обяви имена на бизнесмени, за които в неделя на конгреса на партията каза, че се бъркат в партийните работи. С тази ситуация тя мотивира оттеглянето на оставката си, която бе заявила няколко седмици по-рано заради изборната загуба на 26 май.

На въпрос кои са бизнесмените Корнелия Нинова обяви днес пред бТВ: „Не, няма да ги кажа. По една причина – защото обещах на делегатите, които дойдоха и ми разказаха случаите, да ги пазя. Изнасяйки имена и случаи, ще поставя тези хора в риск.“

После разказа как делегат, който има кредит в банка, е викан в банката и му е казано какво да прави на конгреса – в противен случай щял да има проблем с изискуемостта на кредита. Накрая допълни: „Всичко ще преглътна, но няма да позволим да превземат БСП и да я унищожат.“

„Конкретно бизнесмените – не знам. Но един човек като Бойко Борисов има интерес в БСП нещата да не се случват, в БСП да има проблеми, да има точно това напрежение, на което бяхме свидетели в последните месеци. За негово най-голямо нещастие БСП след вчерашния конгрес излезе единна, цяла“, обяви депутатът Стоян Мирчев пред БНТ.

Веднага след началото на Конгреса в залата заваляха призиви от областни структури Нинова да оттегли оставката си. Предложението оставката на Нинова да отпадне от дневния ред, бе подкрепено от 535 социалисти, 27 гласуваха „против“, а 11 се въздържаха.

 

Категории ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio