Паргов: Ще подкрепим Мая Манолова за кмет на София по модела „Румен Радев“

Паргов: Ще подкрепим Мая Манолова за кмет на София по модела „Румен Радев“

Според социалиста Нинова е драматизирала ситуацията с оставката си и хвърлила БСП в хаос

 

„Търсим кандидатура за кмет на София извън рамките на БСП по модела „Румен Радев“, защото София е трудна територия. Категорично бихме подкрепили Мая Манолова”. Това заяви председателят на БСП –София и член на ИБ на БСП Калоян Паргов пред Нова тв.

„Първоначален разговор Манолова да стане кандидат за кмет на БСП не е провеждан. Но ако тя бъде номинирана от червените структури, ще има и разговор“, каза Паргов.

„Едва ли мога да гадая социологически какво би се случило, но Мая Манолова се доказа като гласът на народа. Няма да е лоша и ролята й като гласът на софиянци, за да можем да променим всичко това, което ни дразни в София”, обясни още социалистът.

„Ситуацията, която се създаде, отклонява БСП от поставените й цели. Оставката на Нинова е факт и е подадена. Конгресът се събира, за да я констатира. Дали може да се случи друг сценарий, мога само да гадая”, коментира Паргов ситуацията в БСП.

На въпрос дали самият той би се кандидатирал за лидер на партията, той бе категоричен: „Този въпрос не стои пред мен”.

„Отправям призив към всички в БСП да се осъзнаят. Нинова с подаването на оставката си хвърли партията в хаос и сега се чудим какво да правим на 16 юни. Никой не искаше нейната оставка по начина, по който тя драматизира с нея“, добави Паргов.

Според него Мая Манолова в качеството си на омбудсман се е доказала като „гласът на народа“.

 

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio