Над 100 руски страници изтри Facebook

Над 100 руски страници изтри Facebook

Над 100 страници, групи и профили във Facebook от Русия са били изтрити заради „неавтентично поведение“ на създателите им. Това съобщи Франс прес. Според информацията това е най-новият пример за прочистването на социалната мрежа, което засегна няколко страни.

Обяснението на Facebook е, че са проведени две несвързани помежду си операции в Русия с цел разкриване на истинските цели на въпросните потребители.

По първата операция са били изтрити 97 профила, страници и групи, свързани със ситуацията в Украйна, чиито създатели са нарушавали правилата. Те са ползвали фалшиви профили, за да администрират свои страници и да приканват съм посещаване на външен уебсайт. Тези профили са съдържали публикации във връзка с военния конфликт в Украйна, войната в Сирия и руската политика, като не е имало информация за самоличността на създателите им.

Изтрити са и други 21 създадени в Русия профили и страници, съдържащи публикации, свързани с Австрия, Великобритания, Германия, Испания, Украйна и балтийските държави.

Категории Планета, СъбитияЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio