„Демократична България“ представи листата си за евровота

„Демократична България“ представи листата си за евровота

В сряда „Демократична България“ официално откри кампанията си за евроизборите. Коалицията представи и своите кандидати за депутати в Европейския парламент. Те са регистрирани под номер 13 в ЦИК. Откриването на кампанията се състоя в Ивент центъра на МОЛ „Парадайз“, а за поддръжниците на коалицията свириха Д 2 и Ревю.

Водач на листата е Радан Кънев от ДСБ, втори е Стефан Тафров от „Да, България“, трета – Албена Симеонова от „Зелено движение“. Според коалицията е много вероятно да имат поне двама души в ЕП.

Пълната листа можете да видите в сайта на коалицията.

 

„Faire-play в българската политика никога няма, но ние винаги сме играли честно, не сме част от апартаментите и компроматни войни, ние сме хора, които сме излезли малко по-бедни, отколкото сме влезли“, каза при откриването Радан Кънев.

Приоритетите на хората в листата са европейско правосъдие, енергийна политика, мир и сигурност в Европа.
„България е малка единствено по икономически показатели, защото го няма откраднатото от управлението на ГЕРБ и ДПС, и на тройните коалиции преди това. И България може да бъде много голяма, ако се осмели. България може много повече в силна Европа“, каза още Радан Кънев.

Десните насърчават гласуването с преференции за техните кандидати. Слоганът им е „България може много повече в силна Европа!“.

 

Снимки: Сергей Антонов

 

Категории Акцент-2, ОбективЕтикети , ,