Делян Пеевски пак е в евролистата на ДПС

Делян Пеевски пак е в евролистата на ДПС

 

Листата на ДПС за евроизборите бе регистрирана в Централната избирателна комисия (ЦИК) днес и ще бъде представена официално утре. Водач за европейските избори на 26 май е лидерът Мустафа Карадайъ, а втори е депутатът и бизнесмен Делян Пеевски. На трето и четвърто място са настоящите евродепутати Илхан Кючюк и Искра Михайлова.

Лидерът Мустафа Карадайъ обяви само, че в нея има „млади, знаещи, можещи, смели, решителни, отговорни и свободни“ хора. Той каза още, че техните кандидати гарантира приемственост и победа, но не отговори на журналистически въпроси за кандидатите.

Делян Пеевски бе кандидат за евродепутат на изборите през 2014 г. – една година след неуспешния опит да оглави ДАНС, който предизвика масови протести. Тогава той бе избран, но се отказа да стане депутат в Европейския парламент. Имаше информации, че АЛДЕ (европейската партия на либералите, към която ДПС принадлежи) е реагирала срещу кандидатурата му.

В момента Пеевски е депутат от ДПС, но не ходи на работа в Народното събрание. След разрива с банкера Цветан Василев и фалита на КТБ той постепенно разкри собствеността си в няколко медии – „Монитор“, „Телеграф“, „Политика“, „Меридиан мач“, „Борба“. Миналата есен обяви, че ще прехвърли медийния си бизнес на фондация, но ще помага материално.

 

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio