Кметът на Добрич отрече да е от СДС, както се похвалиха от синята партия

Кметът на Добрич отрече да е от СДС, както се похвалиха от синята партия

Йордан Йорданов започва политическата си кариера в ДБГ и Реформаторския блок, минава през ГЕРБ и отново се връща при Меглена Кунева

 

След като вчера СДС се похвали, че има кмет в Добрич, малко по-късно Йордан Йорданов се разграничи от СДС. Снощи партията представи като свой член кмета на Добрич Йордан Йорданов. „Аз съм дясно мислещ човек“, заяви той във Варна, придружаван от сините лидери.

Новината за членството му в СДС бе потвърдена и от партийния пресцентър. Йорданов заяви пред Дарик, че е член на „Движение България на гражданите“ (ДБГ) и на Реформаторския блок. Радвам се, че от СДС ме подкрепят и сме обединени в Реформаторския блок. Радвам се, че ме чувстват като член на СДС.“ На въпрос защо снощи не е опровергал новината от Варна, Йорданов заяви, че „не отговарям за чужди изявления“.

Йорданов поясни още, че е бил поканен на форум във Варна, на който е имало среща на десни политици и кандидати за евродепутати със симпатизанти и е приел да присъства като представител на Реформаторския блок.

Йорданов влезе в политиката чрез формацията на Меглена Кунева „България на гражданите“. Бе й координатор за Добрич. Успехът му на кметския вот през 2015 г. бе един от двата големи триумфа на Реформаторския блок (другият – Плевен). През 2016 г. обаче се включи в предизборни прояви на ГЕРБ. Малко по-късно Бойко Борисов го обяви за член на собствена си партия, а Йорданов отвърна, че принадлежи на “България на гражданите”. Причината да реши, че все още е в Реформаторския блок, е, че групата на неговите съветници в Добрич се е разбунтувала, като разбрала, че кметът сменя партията.

 

 

Категории ОбществоЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio