Анна Александрова е новият шеф на правната комисия в парламента

Анна Александрова е новият шеф на правната комисия в парламента

 

Анна Александрова от ГЕРБ е новият шеф на правната комисия в парламента.

Депутатите избраха Александрова да поеме поста, който беше овакантен, след като Данаил Кирилов стана правосъден министър.

Александрова е депутат от ГЕРБ с втори мандат в Народното събрание. Преди това е била зам.-кмет на столичния район „Надежда“ и главен юрисконсулт в Министерството на отбраната.

Правната комисия беше без председател втора седмица след като Данаил Кирилов пое поста на Цецка Цачева. Прогнозите бяха, че мястото му в комисията ще заеме някой от другите юристи на ГЕРБ, като най-спрягани бяха имената на зам.-председателката ѝ Десислава Атанасова и на дългогодишния ѝ член Димитър Лазаров.

Макар рядко да попада под медийните прожектори, тя често е вносител на важни изменения в законодателството. Една от последните ѝ инициативи са промените в Закона за отговорността на държавата и общините за вреди, с които да се уреди най-сетне, че именно по реда на този закон гражданите и бизнесът могат да търсят обезщетения при нарушаване на правото на ЕС.

По време на тежките дебати последно по Изборния кодекс тя изнесе голяма част от парламентарната работа. Тъй като е член и на комисията по икономическа политика и туризъм, Александрова излиза от там и влиза в по-леката за взаимодействие с неправителствените организации.

 

Категории Акцент, ОбществоЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio