Симеонов: Когато масово принуждаваш към оставки, изниква въпросът и за твоята

Симеонов: Когато масово принуждаваш към оставки, изниква въпросът и за твоята

Когато масово принуждаваш членове от ръководството на твоята партия да подават оставки, неизбежно изниква въпросът и за твоята. Това заяви Валери Симеонов пред журналисти, като уточни, че не иска оставката на Борисов. Изявлението на лидера на НФСБ беше по повод гласуваната оставка на депутата от ГЕРБ Делян Добрев. „Добрев е кадърен, отговорен човек. Изключителен специалист“, смята Симеонов, който заедно с депутатите от НФСБ е  гласувал „против“.

„Няколко оставки – да, но хора, които без всякакви причини са принуждавани да си подават оставка, че техните роднини имали някакви имоти, това е болшевизъм“, каза още Валери Симеонов. По думите му това е връщане на времената в първите дни след 9 септември, когато хората били разстрелвани, защото са имотни.

Според бившия вицепремиер Борисов има основна заслуга за процеса на обезкръвяване на Народното събрание, „защото приема оставки на килограм и демонстрира, че не му пука за капацитета на парламента и изпълнителната власт“. Лидерът на НФСБ  сравни процесите у нас с Великата културна революция на Мао Дзедун, когато с подобни мерки се е разчиствал политическият елит.

 

 

 

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети ,