Фандъкова: Не бих постъпила като Цветанов

Фандъкова: Не бих постъпила като Цветанов

 

Ако питате мен дали бих постъпила така, аз ще ви кажа – не. Щях да си тръгна от важни управленски позиции. Така кметът на София Йорданка Фандъкова коментира пред Нова телевизия скандала с имотите на Цветан Цветанов, след който той подаде оставка от парламента, но не и от зам.-председателското място в ГЕРБ.

Вероятно причините са в организацията на приближаващите избори. Със сигурност той има много сериозен авторитет сред всички, обясни Фандъкова.

Според нея „апартаментгейт” се отразил тежко на ГЕРБ.

„Съгласна съм и с думите на премиера, който каза: Отвратихме хората. За мен по-страшното е, че минавайки от скандал в скандал, нарушихме доверието на хората в политиката, в политиците и в институциите. Хората не вярват на думи, не вярват дори и на проверки. И затова всички трябва да положим усилия, за да спрем кризата на доверие. А това става само с признаване на грешки и с поемане на отговорност“.

Кметът на София и зам.-председател на ГЕРБ Фандъкова смята, че Цветанов е постъпи правилно като е подал оставка от важните политически позиции. Мисля, че това е правилната постъпка за носене на отговорност. „Със сигурност трябва да се дават обяснения на хората. Може би беше малко закъсняла реакцията“, смята. Дълго време нямаше отговор за обществото, коментира тя.

Фандъкова коментира още и темата със строителството на небостъргача Златен век: „Главният архитект, особено в големия град, е фигура, която е подложена на натиск отвсякъде – от инвеститори, от граждани, от всички, които имат позиция по дадена тема. Той е показал, че независимо от позициите и мненията в SMS-ите, действа последователно. И докато работи така, аз ще стоя зад него“.

Аз си имам жилище и то ми е достатъчно – живея в апартамент, който е построен като обезщетение на наследствен терен в „Манастирски ливади” – един от кварталите с недобра инфраструктура, каза Йорданка Фандъкова.

Тя все още не е решила дали ще се кандидатира за следващ мандат за кмет на София.

 

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio