Валери Симеонов погна Ангелкова заради имот в Драгалевци

Валери Симеонов погна Ангелкова заради имот в Драгалевци

„Някой живее в „Драгалевци“, пък не е написал, че живее там, а е длъжен да го напише. В чужд имот ли живее, под наем ли живее… Става въпрос за имот декар и половина, с перфектно обзавеждане“. Това съобщи пред журналисти лидерът на НФСБ и бивш вицепремиер Валери Симеонов. В изказването си той визира министъра на туризма Николина Ангелкова, като подчерта, че този имот не е деклариран.
Конфликтът между двамата започна с първото му изявление, според което и други министри са си купували имоти на занижени цени. Тогава Ангелкова сама се разпозна в това твърдение и заяви, че може да покаже всички документи, свързани с имота, който е купила. Тя заяви още, че има ясен произход на средствата за покупка.
Според Симеонов обаче е притеснителен фактът,  че Ангелкова през 2008 г. е купила имота си в „Овча купел“ за 220 евро на квадратен метър.  „Тези факти са доста обезпокояващи. Заминаха си едни хора, които бяха купили на груб строеж за по 700-800 евро на квадрат. В случая става въпрос за покупка за 220 евро на квадрат в годината на най-високи цени на недвижимите имоти – 2008 г. Смятам, че премиерът трябва да вземе решението си дали да й поиска оставката или да я причисли към групата на любимките си“, подчерта Симеонов.
Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети ,