Полицията арестува мъжа, заплашил Бойко Борисов със снимка във „Фейсбук“

Полицията арестува мъжа, заплашил Бойко Борисов със снимка във „Фейсбук“

 

Полицията във Варна е задържала за 24 часа видеооператора Теодор Николов, който миналата седмица е публикувал своя снимка във „Фейсбук“, на която държи пушка и се заканва „да отстреля Бойко“, съобщава „Лекс“.

От районната прокуратура във Варна съобщиха, че се води разследване за закана с убийство към премиера Бойко Борисов и за хулиганство.

Снимката на Николов в социалната мрежа е съпроводена и с текст: „Бойко, тебе ще те отстрелям безплатно! Мамка ти мръсна, продажна! Българоубиец!“

От държавното обвинение поясниха, че вече е извършено претърсване в дома на мъжа и е разпитана приятелката му, която е разказала, че тя е заснела клипа със заканата. Пред bTV Николов обясни, че това не е бойно оръжие, а символично има ролята на сопа, с която управляващите да бъдат изгонени от парламента.

„Аз имам пушка с капси, сами преценете дали е подстрекателство за бунт, за саморазправа и казвам, че аз лично нищо не мога да направя с тая пушка на никой“, каза Николов и допълни, че не може действията му да се определят като физическа заплаха.

 

Категории ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio