Петър Москов основа партия КОД за борба срещу либералните утопии

Петър Москов основа партия КОД за борба срещу либералните утопии

Публикувано на Категории ОбществоЕтикети , Сподели

 

Бившият министър на здравеопазването във втория кабинет на Бойко Борисов и бивш зам.-председател на ДСБ Петър Москов Петър Москов представи новия си политически проект –  партия КОД (Консервативно обединение на десницата).

Редът, справедливостта, нормата, разумът и работещите решения ще са в основата на новата политическата партия, а нейното мото е „Свобода и всекиму своето“.

„КОД е консервативна, дясна европейска политическа сила, която отхвърля социалистическите и либералните утопии. Вярваме, че алтернативата е консервативна десница, обединена около политики за налагане на държавността, на идентичността на българщината във вътрешен план и защита на националните интереси навън“, представи Москов партията си.

В новата партия ще участват Любомир Канов, бившите членове на ДСБ Ралица Кирилова, която преди две години бе и кандидат за председател на партията, и Пепа Деведжиева, бивш председател на ДСБ в Пловдив. В списъка на учредителите са Боян Стефанов от Младежкия консервативен клуб, Цветана Йотина, Росица Рачева, Момчил Станков, Ваньо Шарков, Валентин Павлов, Пепа Деведжиева, Хари Аничкин и други.

„Сблъсъкът между либералното и консервативното е съвременното име на старото противопоставяне между лявото и дясното. Tова са реални политически решения, от които зависят правилата на нашия живот. Либералният модел на демокрация е провален и ние сме длъжни да му противопоставим ценностите на консервативната демокрация“, убеден е бившият министър.

КОД се позиционира вдясно от центристките народни партии у нас и в Европа, които според учредителите на новата политическа сила не дават изход от кризата на либералната демокрация.

„Ако лявото и либералното са експеримент, консервативното е връщане към нормата. Искаме да сложим край на експеримента, в който живеем“, заяви Петър Москов.

Той разкритикува и инструментите на държавата, наложили социални неравенства.

„Нашите основни политически противници са носителите на левите социалистически и либерални идеологии – БСП и ДПС. Управлението на ГЕРБ е реактивно вследствие на външен натиск. Това е очевиден провал на ГЕРБ в десните политики в образованието, здравеопазването и държавността.“

За евентуални политически партньори в бъдеще Москов посочи ВМРО и НФСБ, които по негови думи имат близки до техните позиции.

„Борисов обещава по време на неговия мандат, че нищо няма да се случи, но държавата продължава и след него.“

Любомир Канов подчерта, че „партията е код за бъдещето“. Поставянето на ясни принципи в дясното политическо мислене и промяна на манталитета е общата цел на новата политическа сила.

„Всеки опит да се разделят хората на групи със специални привилегии трябва да бъде пресичан“, заяви Канов.

Държава, която да гарантира запазването на традициите и идентичността на българите като сплотяващи звена между националното ни минало и бъдеще, е желанието на партията.

„Децата трябва да знаят българската история, а не колко пола има баща им“, категоричен е Москов.

Новосформираната партия също така има намерения да се яви на европейските избори през май.

Снимка: news.bg

 

 

 

 

 

 

Категории ОбществоЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio