Валери Симеонов не приемал ултиматума на Каракачанов насериозно

Валери Симеонов не приемал ултиматума на Каракачанов насериозно

„Не приемам много сериозно ултиматума на Красимир Каракачанов“, заяви Валери Симеонов. Бившият вицепремиер коментира изявлението на Красимир Каракачанов, че ако не бъде подкрепена неговата концепция за интеграция на циганите, ще подаде оставка и ще напусне управляващата коалиция.В нея се предлага въвеждането на общественополезен труд, контрол над социалните помощи, спиране на детската раждаемост. Предвижда се спиране на помощите при отказ за започване на работа; спиране на децата от училище и демонстриране на скъп начин на живот, несъответстващ на статута „социално слаб“. При злоупотреба с парите от „детски“ да се въведе отпускането на надбавки в натура, предлага още ВМРО.

Според лидера на НФСБ концепцията на Каракачанов „трябва да бъде доизкусурена“, макар че основните предложения съвпадали с неговата визия.

Във вторник Каракачанов съобщи пред телевизия „Евроком“, че е готов да си подаде оставката и да мине в опозиция, ако концепцията му за интеграция на ромите не бъде приета в парламента.
Категории ОбществоЕтикети ,