ГЕРБ и БСП в схватка заради Йончева

ГЕРБ и БСП в схватка заради Йончева

Специална декларация от името на БСП прочете Корнелия Нинова в Народното събрание. Поводът беше корупционният скандал, в който този път главен герой е министърът на културата Боил Банов. Нинова подчерта „оглушителното мълчание“ на премиера Бойко Борисов.

Според изнесената от Елена Йончева информация Банов в качеството му на зам.-министър не е поискал 700 000 лв. неустойка за нарушение, извършено от фирмата строител на софийското Ларго. По данните от пресконференцията прокуратурата се самосезира.

Тома Биков от ГЕРБ отговори на Нинова, че БСП разпространяват информация от Организирана престъпна група от изнудвачи. „Вие работите с компромати, но не знаете как да работите с тях, което показва вашата некадърност“, каза той. Биков попита защо Елена Йончева не е разкрила корупцията в тройната коалиция или кабинета Орешарски.

В спора в Народното събрание се включи и Валери Симеонов, който изрази съмнение, че Елена Йончева не изнася факти, а осъществява партийна поръчка. Той предупреди червените, че накрая ще я вкарат в затвора.

 

 

 

 

Категории Акцент, ОбществоЕтикети , , , , ,