Първанов: Рано е Радев да мисли за политически проект

Първанов: Рано е Радев да мисли за политически проект

Според президента Георги Първанов (2002-2012) все още е рано Румен Радев да мисли за политически проект.  В ефира на bTV  Първанов  припомни, че той самият е започнал проекта АБВ, чак след като вече не е бил действащ президент.

„Няма как държавен глава, докато е в институцията, да се занимава с такива неща, той е президент на всички български граждани“, подчерта Първанов. по думите му не е лошо президентът да има позиция, но тя трябва да работи за нацията, а не за определена политическа формация.

Според Първанов Радев продължава да събира голяма част от подкрепата и от очакванията на хората. Той смята още, че критичността не бива да създава впечатление за война между институциите. Като пример даде заканата на Радев, че не може да има диалог с управляващите. Според Първанов диалогът трябва да се възстанови, дори и да е само по най-общите теми.

Експрезидентът смята, че на държавния глава подхожда да бъде генератор на стратегически идеи и припомни своите собствени стратегически доклади. Но изтъкна, че не е добър вариант замисленият от Радев стратегически съвет да се институционализира, тъй като някой може да реши, че става въпрос за правителство в сянка.

.

 

 

 

 

 

Категории ОбществоЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio