Станишев предупреди БСП, че ще има нужда от ПЕС

Станишев предупреди БСП, че ще има нужда от ПЕС

По време на 49-я конгрес на социалистите Сергей Станишев предупреди БСП, че колкото и да е силна на национално ниво и дори да успее да спечели следващи парламентарни избори, десницата в Европа ще се опита да провали социалистическото правителство. Заради което българските социалисти имали нужда от съюзник – политическото им семейство ПЕС.

Президентът на Партията на европейските социалисти  смята, че за БСП има два риска – да не се мобилира или да показва раздор, което щяло да помогне на ГЕРБ.

49-ият Конгрес на БСП прие политическа декларация в защита на народния представител Елена Йончева, която е обвинена в пране на пари. Тя заяви, че в България управлява най-антиевропейската организация и вече има пълзящ авторитаризъм.

„В България се установи авторитарна власт и свободното предприемачетво е убито, свободата на словото е потъпкана, разгражда се държавността, заличава се разделението на властите, държавата е превзета и народът е поробен“, каза от конгресната трибуна лидерът на социалистите Корнелия Нинова. Конгресът ще приеме предизборна платформа за предстоящите евроизбори .

Категории Акцент, ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio