Тереза Мей: Провал на вота за Брекзит ще е катастрофа

Тереза Мей: Провал на вота за Брекзит ще е катастрофа

Очакванията на анализаторите са премиерът да загуби гласуването по сделката за развода с ЕС

 

Провал на вота за Брекзит ще бъде „катастрофална и непростима загуба на доверието в нашата демокрация“. Това предупреди Тереза Мей в писмо за в. „Сънди Експрес“, цитирано от Би Би Си, съобщава БГНЕС.

Британският премиер за пореден път призова депутатите да подкрепят споразумението по време на гласуването в парламента във вторник. Ако не дадете одобрението си, рискувате Великобритания да напусне ЕС без сделка или Брекзит въобще да не се случи, категорична е тя.

В писмото си Мей посочва, че вотът в Камарата на представителите ще е „най-голямото и най-важното решение, което всеки депутат от това поколение ще бъде призован да направи.“

Очакванията на анализаторите са премиерът да загуби гласуването по сделката за развода с ЕС, която беше договорена между Лондон и Брюксел, като някои от министрите в британския кабинет заявиха, че това ще доведе до Брекзит парализа.

Великобритания трябва да напусне ЕС на 29 март автоматично – независимо дали има сделка, подкрепена от депутатите, или не. В понеделник дебатът по споразумението ще бъде подновен за четвърти пореден ден, а решаващият вот се очаква във вторник.

 

 

Категории Акцент-2, ПланетаЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio