Путин: Ядрената опасност ескалира

Путин: Ядрената опасност ескалира

„Ядрената опасност ескалира, а това се омаловажава“, каза руският президент Путин. Той добави, че ако избухне ядрена война, това ще „доведе до загиването на цялата планета“. По думите му заплахата от ядрена война действително се е разглежда по-малко сериозно от хората днес в сравнение с хората, живели по времето на Студената война.

Владимир Путин направи това изявление на 14-ата си пресконференция, излъчвана пряко по телевизионни канали и в интернет. На нея бяха акредитирани над 1700 журналисти от цял свят.

Освен на журналистите, Путин отговаряше и на въпроси на руски граждани от цялата страна.

 

Путин изрази съжаление, че „международната система за контрол на оръжията ефективно се разпада“.

 

„В момента САЩ правят още една стъпка по оттеглянето си от Договора за ракетите със среден обсег. Много е трудно да си представим как ще се развие ситуацията. Какво ще стане, ако тези американски ракети със среден и малък обсег са разположени в Европа, какво ще правим? Разбира се, ще засилим нашата сигурност“, изтъкна той.

Путин каза още, че може да бъдат възстановени някои от чертите на социализма: „Говоря за елементи на социализма, които можем и даже е нужно да възстановим – справедливото разпределение на ресурсите, снижаване до минимум на бедността, обезпечаване на гражданите със здравни услуги и образование. Вече водим такива политики”.

Руският лидер каза още, че иска да види икономиката на страната подредена сред първите пет в света: „Основното нещо пред нас е, че икономически трябва да влезем в нова лига. Имаме всички шансове да заемем петата позиция по отношение на икономиката. И мисля, че ще го направим“.

Кадърът е от живото излъчване на пресконференцията в сайта на ТАСС.

Категории Акцент-2, ПланетаЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio