Влакова катастрофа в Турция с жертви и тежко ранени

Влакова катастрофа в Турция с жертви и тежко ранени

 

Расте броят на жертвите и ранените при влаковата катастрофа в Турция. Вече седем станаха жертвите на инцидента, при който бърз влак в Турция, пътуващ към Коня, се блъсна в локомотив.

От кабинета на губернатора на Анкара съобщиха, че още един от ранените, който е бил в тежко състояние, е починал. Сред загиналите е и машинистът на влака. Трима от ранените 46 души са в тежко състояние. По-рано губернаторът на Анкара Васип Шахин беше съобщил, че жертвите на инцидента са 4-ма, а ранените са 43. Пътуващият към Коня влак се е ударил в локомотив, който бил натоварен да извърши проверка на релсите по същия маршрут.

По думите на губернатора продължават усилията за търсене и спасяване на пострадали. В ход също така са и „технически разследвания“, за да се разбере какво точно е причинило катастрофата в района на Йенимахале.

Кадрите, разпространявани от руски медии, показват, че някои вагони са дерайлирали, а отломки от влака са разпръснати по железопътната линия. Общественият прокурор в Анкара започна разследване на катастрофата, съобщи Анадолската агенция.

През юли турската жп мрежа беше връхлетяна от друга трагедия, при която загинаха 24 и стотици бяха ранени, след като влак дерайлира в провинция Текирдаг, Северозападна Турция, поради ерозия на земята след силни валежи.

 

 

Категории ПланетаЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio