Шоуто на Борисов със зрителя Слави

Шоуто на Борисов със зрителя Слави

 

 

И без да гледа човек интервюто на Слави с Борисов, може да каже със значителна точност какво произлиза от него. Нищо.

Самото очакване да се роди или новина, или някакво разкритие, или каквото и да било от това участие на премиера, е наивно.

Шоуто беше на Борисов, а Слави беше зрител. Лично аз не съм и очаквала да е другояче.

Премиерът изобщо не е надприказвал шоумена, както „водещи журналисти“ побързаха да съобщят. Вярно е, че той използва участието си в шоуто, за да си излее всичко, по което е критикуем. И беше оставен, повтарям – беше оставен да тече от чешмата. Както, впрочем, и други клиенти/пациенти, наричани за благозвучие гости на това шоу. Така успя да отврати аудиторията окончателно. Което явно беше целта.

Неслучайно Трифонов уточни, че не е журналист, а телевизионен водещ. Ами да – водещите не са длъжни да задават някакви свои въпроси, те само от публиката ги вземат или от сценаристите си.

Отегченият вид на водещия може да означава примирение с необходимостта от такова обслужващо интервю. Но едва ли е само това. При Слави Трифонов, откакто се е появил в българския ефир, винаги има втори план.

Той добре знае колко лесно се обръща палачинката, както и че винаги се обръща. Още от времето, когато хлябът беше „и от Костов по-чер(ен)”.

Водещият със своето епично влияние върху масите на няколко пъти се засилва и а-ха да участва в реалната политика. И то все в момент, в който ситуацията изглежда разклатена. Сега, във време на ежедневни протести и ежеминутни гафове на управляващите, е добре да действа.

Но в чия полза?

Този път – категорично не в своя. Самият Трифонов очевидно не печели нищо от вялото си поддакване в диалога с Борисов, даже губи. Но тази загуба със сигурност е калкулирана.

Първо, защото пасивното му поведение изглежда като перфектно режисирано. И второ, защото шоуто трябва да продължи и след Борисов. И като се огледаме кой евентуално би дошъл след Борисов, ще си отговорим на въпроса за кого евентуално се остави Слави да го „надприказва“ гостът. И трето, като погледнем кой загрява за властта, ще стане ясно и поради что се е оставил да го низвергнат дори верните му фенове.

Радев. Манолова. Нинова. Хикс или Игрек. Който и да е той, Слави Трифонов му направи голяааама услуга.

Убедени сме – напълно безкористно.

Категории Акцент-2Етикети , ,