Марешки ще си даде имунитета и ще крепи кворума

Марешки ще си даде имунитета и ще крепи кворума

Лидерът на „Воля“ подозирал „двама изверги в правителството“ за атаката срещу него

 

Веселин Марешки обяви, че е готов да се откаже от имунитета си, чието сваляне поиска миналата седмица главният прокурор. Сотир Цацаров настоя за имунитетите на шестима депутати.

Лидерът на „Воля“ изрази учудване, че отново искат имунитета му при положение, тъй като го сваляли „по всички членове на Наказателния кодекс“. Оказа се, че такава процедура не съществува – депутатът има правото да се отказва от защитата си всеки път при наказателно преследване, но не и да го направи еднократно за всички евентуални бъдещи разследвания. След като това стана ясно, Марешки заяви, че ще помисли дали да не остави колегите му в парламента да гласуват за сваляне на имунитета му, за да видел откъде идва атаката срещу него. Подозирал „двамата изверги в правителството“, имайки предвид вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

Днес Марешки показа, че е размислил. Сам щял да се откаже от имунитета си, а примера му щели да последват другите двама депутати от формацията му в списъка на Цацаров.

Лидерът на „Воля“ направи крачка назад и по друга своя позиция: отказа се да бойкотира регистрацията за заседанията в пленарната зала. Преди седмица той постави ултиматум: или Каракачанов и Симеонов подават оставки, или депутатите от „Воля“ спират да крепят и без това крехкия кворум.

„Воля“ не е рекетьорска партия. Симпатизантите ни казаха, че това би било бягство от отговорност и не са ни пратили тук, за да се крием по кулоарите“, обясни Марешки. Той обаче продължавал да иска оставките на двамата вицепремиери.

На пресконференция днес лидерът на „Воля“ размаха и изкуствен кокал, за да покаже как двамата вицепремиери са „оглозгали“ държавата.

Марешки и депутатите му Кръстина Таскова и Пламен Христов вече са без имунитет и с обвинение в изнудване. Сега прокуратурата иска да добави и такова за сговаряне за извършване на престъпления с цел набавяне на имотна облага.

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio