Национален протест блокира центъра на столицата и големите градове

Национален протест блокира центъра на столицата и големите градове

Недоволни от политиката на правителството блокираха в събота по обед пространството пред Министерския съвет в столицата. Те протестилаха среку ниските пенсии и заплати, както и срещу бюджета за догодина. Протестиращите настояха за нова програма за ускорение на българското икономическа развитие, както и среден ръст на доходите от поне 6-7% годишно.

В Русе се проведе автопоход с искане за чист въздух, който блокира движението на кръговото кръстовище в района на ГКПП Дунав мост.

Протестиращите тръгнаха от центъра на Русе, като след това шествието премина по централните улици. Те шофираха бавно, с което затрудниха движението. Участниците носеха с маски и транспаранти с надписи „Помощ, тровят ни!“ и „Мръсният въздух ни убива“.

Във Варна около 200 автомобила участваха в автопохода срещу високите цени на горивата. Те преминаха в протестен поход от ул. „Атанас Москов“ до сградата на общината. Протестът във Варна беше и в подкрепа на майките на деца с увреждания, които искат оставката на Валери Симеонов.

 

Снимка: БГНЕС

Категории ОбществоЕтикети , ,