ФБР ще разследва дали са предлагани пари на жени за фалшиви обвинения срещу специалния прокурор Мълър

ФБР ще разследва дали са предлагани пари на жени за фалшиви обвинения срещу специалния прокурор Мълър

 

Екипът на Робърт Мълър е помолил ФБР да разследва сигнали, че на жени са били предлагани пари да фабрикуват обвинения за сексуално посегателство срещу специалния прокурор, който води разследването за руската намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г.

Когато научихме миналата седмица, че на жени са били предлагани пари да отправят фалшиви обвинения срещу специалния прокурор за опетняване на репутацията му, веднага се обърнахме към Федералното бюро за разследване, посочи Питър Кар, говорител на Мълър. ФБР засега отказва коментар по темата.

Джак Бъркман, адвокат от Вашингтон, заяви за Ройтерс, че е разговарял с пет жени, които твърдят, че били сексуално насилени от Мълър и отричат да им е било платено за тази информация. Бъркман щял да даде брифинг с една от жените в четвъртък. Тя твърдяла, че била нападната от Мълър през 2010 година. Твърденията на останалите четири жени трябвало да бъдат допълнително проучени. Специалният прокурор разследва руската намеса в президентските избори през 2016 г и евентуален сговор между сътрудници от кампанията на Доналд Тръмп и руски официални представители. Бъркман, който е и десен коментатор в социалните мрежи, е критичен към разследването на Мълър и опита да набере средства за Рик Гейтс и Майкъл Флин, двама бивши съветници на Тръмп, които се признаха за виновни по обвинения, повдигнати им от епика на Мълър.

 

Категории Акцент-2, ПланетаЕтикети , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio