Каракачанов: Повече няма да играя „синя каска“

Каракачанов: Повече няма да играя „синя каска“

„Аз не съм влязъл в политиката да бъда съдия, влязъл съм в политиката да върша някаква работа. Който иска да има здрав разум и да преценява, че общото, националното е по-важно от личното его, да си направи своите изводи, аз съм си направил моите. Аз повече ролята на „синя каска“ няма да играя“. Това заяви Красимир Каракачанов пред журналисти, цитиран от БНР.

„Една година и половина се правих на „синя каска“, опитвам се да балансирам между някакви настроения. Оттук нататък губим много време. И вместо да се занимаваме с нещата, които са заложени в програмата на Обединени патриоти – по темата с нелегалната емиграция, битовата и циганската престъпност, демографската криза, година и половина се занимавам с глупости. Честно казано, стига толкова. Ако ще работим, да работим. Ако някой иска да се кара, да се кара“, каза още лидерът на ВМРО.

По думите му правителството не трябва да пада. „Всички ме сочат мен и казват от Каракачанов зависи. Понеже днес говорим за 125 г. ВМРО, в историята ВМРО е имало два пъти шанс да сваля правителство. Единият път е 1923 г., тогава го свалихме. Сега е друга ситуацията“, припомни вицепремиерът.

Във вторник следобед се очаква „Обединени патриоти“ да се съберат, за да изяснят отношенията си, а във сряда ще се проведе среща с Бойко Борисов, за да се обсъди бъдещето на коалицията.

Снимка: БГНЕС

Категории Акцент, ОбществоЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio