Елена Йончева: Хората нямат доверие към ГЕРБ

Елена Йончева: Хората нямат доверие към ГЕРБ

„Хората нямат доверие към ГЕРБ“, заяви в ефира на БНТ депутатът от БСП Елена Йончева. По думите й вотът на недоверие потвърждава това. „Този вот дава възможност хората да разберат какво става в сферата на здравеопазването“, каза още Йончева. „Всички трябва да се убедим в общата цел – да свалим управляващите от властта“, посочи още тя.

Левицата получавала заслужени критики, но била единствената опозиционна партия в страната, която била способна да свали това, което наричаме ГЕРБ, от власт. Според Йончева изборите в страната са закъснели, защото България върви надолу. Тя смята, че вотът на недоверие вече е минал сред обществото, защото всеки българин под една или друга форма е пациент на системата на здравеопазването.

„Погромът в здравеопазването е огромен и ние сме на първо място по детска смъртност, сърдечно-съдови заболявания и предотвратими заболявания“, посочи още червеният депутат. „Ако искаме здравеопазване като в страните от третия свят и от Африка – добре, нека правителството продължи да работи, но ако искаме здравеопазване като това в Европа, трябва да намерим решение за това“, подчерта Йончева.

 

Категории АкцентЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio