„Винпром Свищов” празнува 70-годишнина с Гершуин  и изискани вина

„Винпром Свищов” празнува 70-годишнина с Гершуин и изискани вина

 

С музика на Гершуин, Нат Кинг Кол и Карлос Гардел и с представяне на новата серията вина „Le Vin” отпразнува своята 70-годишнина „Винпром Свищов” – доказано име в българската винена култура.

Изисканото парти събра в четвъртък вечерта приятели и почитатели на винарната в столичната галерия „Структура”. С приветствие към тях се обърна мажоритарният собственик на „Винпром Свищов” Георги Василев, който акцентира върху историята и най-вече постигнатото в последните 10 години. Той посочи, че от старо социалистическо предприятие с масиви с намаляло плододаване и остаряла производствена база „Винпром Свищов” се е превърнал в модерно предприятие с втория по големина лозов масив в Северна България – близо 4000 дка.

„Наред с ресурсната база беше обновена и производствената. Бяха въведени в експлоатация нови преси и съоръжения за винификация, както и нови съдове за съхранение. Това поставя правенето на вино на съвременно ниво, което се доказва от завоюваните над 40 отличия от български и международни винени конкурси за последните две години”, каза изпълнителният директор на „Винпром Свищов” Владимир Георгиев.

Андрей Слабаков представи на гостите белите и червени вина от елегантната серия „Le Vin”, а за празничното настроение се погрижиха музикантите Бояна Желязкова и Ясен Обретенов.

Освен добре познати на пазара в България вината на „Винпром Свищов“ са търсени в Европа и Азия. Добре селектираният асортимент, екипът от специалисти и прецизността в технологичната обработка допринасят за отличните резултати на винарната.

 

Категории ЦивилизацияЕтикети

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio