Хасан Адемов: Управляващите действат предпазливо с пенсиите

Хасан Адемов: Управляващите действат предпазливо с пенсиите

„Беше записано, че таванът на пенсиите отпада от 1 януари 2019 г. За съжаление сега позицията е променена. Аз отдавам това на притесненията на управляващите от ГЕРБ на това, че ще се получи една огромна ножица между минималната пенсия и максималния размер на пенсиите, а в година, в която предстоят два избора, управляващите са доказали, че трудно вземат непопулярни мерки“. Това заяви в кулоарите на парламента председателят на Социална комисия и депутат от ДПС д-р Хасан Адемов.

Според него подходът на властта на увеличаване на тавана на максималната пенсия е по-скоро страхлив и предпазлив, отколкото справедлив, казусът засяга до 65 000 пенсионери.

 

„Какво казваме на тези, които са си отложили пенсионирането на базата на законови текстове. На тях казваме, че политически аргументи надделяват над експертните аргументи“, каза още Адемов.

По думите му е важно да се подпомогнат пенсионерите при очаквания ценови шок. В ДПС обмислят да предложат преизчислението на пенсиите да не е от 1 юли, а от 1 април. Така всички пенсионери ще получат увеличение, което да покрие част от поскъпването на енергоносителите.

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio