Нинова: Парламентът и мнозинството са изчерпани

Нинова: Парламентът и мнозинството са изчерпани

 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отговори с декларация от името на парламентарната група на критиките, отправени от парламентарната трибуна от депутата от ГЕРБ Вежди Рашидов. Парламентът и мнозинството са изчерпани, бе основният извод на Нинова.

„Тази декларация беше най-силното доказателство за това защо този парламент е изчерпал своята същност“, смята Нинова. Лидерът на левицата определи казаното от Рашидов като „омраза и лични нападки“ към лидера на опозицията.

„Когато се изправихме не срещу вас, а срещу системата, от която сте част – олигархично-политическата мафиотска система, сме си дали сметка какво ни чака. Няма да ни уплашите, нито ще ни спрете с подобни декларации“, обърна се тя към депутатите от ГЕРБ.

„Спрете с разделението, противопоставянето, омразата на българи срещу българи, защото 1 млн. души се представляват от „БСП за България“ и 1,1 млн. от ГЕРБ. Всеки тук представлява наши сънародници“, призова още Нинова. Тя за пореден път разкритикува действията на управляващите във връзка със случаите на чума в Странджанско и подчерта, че те са били незаконни, а животните на хората – избити без причина.

„Вашите нападки за снимки с тях няма да измият това престъпление“, каза още лидерът на БСП. Критиките на Нинова обхванаха и отпадналите промени от днешния дневен ред на депутатите в Закона за пътища, предвиждащи въвеждането на задължително използване на колани в автобусите заради тежката катастрофа край Своге.

„17 души убихте, днес трябваше да решим проблема. Законът за пътищата го няма днес, защо?“, попита Нинова. Изказването ѝ предизвика бурна реакция в зала на депутатите от управляващото мнозинство и накара председателя на парламента Цвета Караянчева да накаже лидера на БСП със забележка заради обида към парламентарна група и нейните избиратели, предаде БГНЕС.

 

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio