НФСБ втори ден умува дали да напусне управляващата коалиция

НФСБ втори ден умува дали да напусне управляващата коалиция

Очаква се ръководствата на ГЕРБ и „Обединените патриоти“ да се съберат утре

 

Националният фронт за спасения на България (НФСБ) заседава втори ден в Слънчев бряг, за да реши дали ще остане в управляващата коалиция с ГЕРБ, ВМРО и „Атака“.

Централното ръководство на партията се събра в събота следобед. Заседанието е продължило до полунощ, без да бъде обявен краен резултат, очаква се днес следобед да стане ясно дали НФСБ остава в мнозинството, пише бургаското издание „Флагман“, цитирано от Webcafe.bg.

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви: „Въпросите, които ще обсъдим, са сериозни. Намираме се в ситуация на усложнена политическа обстановка – в началото на започващата есенна сесия на парламента, в която предстои да се гледат законопроекти, чието бъдеще към момента ни се вижда неясно. Събрал съм голяма част от актива, за да чуя мнението на всеки. Искам да знам какви са настроенията по места, за да не сбъркаме в преценката си.“

Разривът между НФСБ и останалите коалиционни партньори продължава цяла година, като последните примери за несъгласие бяха свързани с назначението на Габриела Козарева (от квотата на „Атака“) начело на Агенцията по вписванията и уволнението на тримата министри Валентин Радев (МВР), Николай Нанков (МРРБ) и Ивайло Московски (МТИТС) – без предварително уведомяване на НФСБ.

Паралалено с това лидерът на „Атака“ Волен Сидеров влезе в „опозиционен“ режим срещу акциите против шума по Черноморието на Валери Симеонов, като го обвини в „убиване“ на туристическия бизнес и опъване на политически чадър върху конкурентни предприемачи.

Очаква се ръководствата на ГЕРБ и „Обединените патриоти“ да се съберат в понеделник, 3 септември, за да обсъдят имената на новите министри, които би трябвало да заемат трите овакантени поста.

 

Категории Акцент, ОбществоЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio