ВМРО призовава Симеон да се откаже от имотни претенции

ВМРО призовава Симеон да се откаже от имотни претенции

Призоваваме Симеон Сакскобургготски да прояви благородството, за което претендира, и да се откаже от по-нататъшни претенции спрямо България. Какъвто и да е изходът от подобни претенции, те само ще затвърдят ниското доверие на българите към Сакскобургготски и неговото неотдавнашно участие в българската политика.

Това се казва в съобщение от централата на ВМРО, публикувано във връзка с решението на СГС за двореца „Врана“. От партията приветстват решението, според което имотът е на българската държава, и припомнят, че това е тяхна дългогодишна позиция. Решението на съда подлежи на обжалване пред апелативна инстанция.

„Сакскобургготски още преди десетилетия беше оставил българите с грешното впечатление, че няма да има никакви претенции към страната си. Сега обаче картината се оказва съвсем различна. Затова ВМРО още веднъж се обръща към него: господин Сакскобургготски, призоваваме Ви да продължавате да намирате начини да бъдете полезен на България, както неведнъж сте го правили, а не да бъдете полезен само на себе си“, се посочва още в съобщението.

 

 

Категории Акцент-2Етикети , , ,